Moravisch-Silezische Kraj

Noord-Oost Moravië

 

De hoofdstad is Ostrava.

De bodem van het uiterste noodoosten van Moravië is rijk aan steenkool en deze streek wordt dan ook bepaald door de mijnbouw en industrie.

De stad Ostrava bestaat uit 19e en 20e eeuwse gebouwen.

 

Aan het oude marktplein is een mooi museum waarin mineralen, fossielen mijnwerkersbenodigdheden, wapens en opgezette dieren te zien zijn (zie foto).

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is een dierenpark in Ostrava. (zie foto)

 

 

De ritten van de historische trams zijn aan te raden en men kan een kijkje nemen in het planetarium te Ostrava. In deze provincie zijn vele honderden kilometers gemarkeerde wandel- en fietsroutes en bergketens. De regio is rijk aan de bewaarde natuur en lokt duizenden bezoekers die van jagen en vissen houden. U vindt hier honderden kilometers forelwater, talrijke stuwmeren, fazantenparken en jachtgebieden, waar geweldige jagerssmulpartijen mogelijk zijn.
Als uitsmijter: de plaatselijke Moravische specialiteiten. De heerlijke drank Valašská Slivovice staat bekend om de werking op de gezondheid en het goede humeur. Naast deze drank is er het bier van de beroemde merken Radegast en Ostravar. Dan nog is de koek niet op, er is nog de bekende koek Frgály, de soep Kyselica en de worstjes, gegratineerd in bierdeeg.

 

 

De hoofdstad Ostrava heeft ongeveer 325.000 inwoners