Smrdáky

Kuuroord Smrdákyin Slowakije

 

 

Smrdáky  Het bekoorlijke dorp ligt in het westen van Slowakije. In het ruim 150 jarig bestaan van het oord is deze vergroeid met het idyllische plaatsje. De glooiende heuvels rondom versmelten met de natuur, goede lucht en mild landklimaat dragen bij tot ontspanning. Bratislava ligt op een uurtje rijden, maar ook Wenen is vlakbij. Het kuuroord verzorgt, bij voldoende interesse, diverse uitstapjes zoals naar de historische stadjes Skalica, Trencin, Trnava of aan Tsjechië. Bezoek een van de vele burchten, er is vroeger wat afgebouwd in Slowakije, zoals het kasteel in Smolenice. In de buurt hiervan ligt ook de druipsteengrot Driny.

Reiskeuze
Individueel per vliegtuig: Vanaf Schiphol en Keulen kunt u rechtstreeks naar Bratislava vliegen, aldaar verzorgt Cesta Travel het vervoer naar kuuroord Smrdáky. Individueel per auto: de afstand is ruim 1200 km als u via Tsjechië rijdt.

 

Behandelingen

 

De specialiteit van het kuuroord in Smrdáky  is hoofdzakelijk de behandeling van huidaandoeningen zoals psoriasis, acne en
andere aandoeningen door het gebruik van de unieke natuurlijke rijkdom – zwavel zuurstof mineraal water en zwavel modder.
Er is geen betere plaats in de wereld voor behandeling van huidaandoeningen.

Het kuuroord Smrdáky ligt 60 km ten westen van Piešťany.

 

Het “sulphur hydrogen mineral water” heeft een temperatuur van 12° C bij de bron; het heeft een hoog gehalte aan zouten, hoofdzakelijk bestaand uit Na, Mg and Ca (3,400 mg/l).

De concentratie van het therapeutisch effectieve hydrogen zwavel met 680 mg/l is heel significant. Het is het meest geconcentreerde zwavelwater.

 

 

Zwavel modder zit vol effectieve “peloids”, en is ontstekingsremmend en wordt gebruikt in modderpakkingen voor gewrichten en botten.

Korte geschiedenis en uitleg thermale water

Het verhaal gaat dat het leger van Napoleon de bronnen herontdekt hebben, toen zij na de slag van Austerlitz, de gewonden verzorgde met het water uit de bronnen en perplex stonden over de snelle genezing. In ieder geval staat vast dat het thermale water in Smrdáky de hoogste concentratie zwavelwaterstof (680 mg/l) van Europa bevat. Daarbij komen ook nog grote hoeveelheden andere mineralen (3400 mg/l) zoals natrium(chloride), magnesium, ijzer, lithium en calcium. Het water is zo krachtig dat verdunning noodzakelijk is. Afhankelijk van uw conditie wordt het bronwater vermengd, langzaam maar zeker wordt de concentratie aangepast.

 

Naast psoriasis, worden eczeem, artritis psoriatica, dermatitis, acne, neurodermitis circumscripta, rosacea, ichthyose, pruritus, prurigo nodularis, induratie en sclerodermie met veel succes behandeld in kuuroord Smrdáky te Slowakije.

 

Behandeling van psoriasis: deze opmerkelijke foto toont het verschil van voor de kuurbehandeling en na de kuurbehandeling in Smrdaky. De huid ziet er na de behandeling veel rustiger uit.